Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

"ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ" – ΜΑΚΡΟΝ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Γαλλία, που όσο πάει και αυξάνει τις κατηγορίες κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας, εξέφρασε την οργή της για μια «όλο και περισσότερο επιθετική πολιτική της Τουρκίας, με επτά τουρκικά πλοία να έχουν λάβει θέση ανοικτά της Λιβύης και παραβίαση του εμπάργκο όπλων».

«Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο εργαλειοποιώντας το ΝΑΤΟ και η Γαλλία δεν μπορεί να το επιτρέψει», προσθέτει.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει καταγγείλει ήδη τη σιωπή του ΝΑΤΟ, μέλος της οποίας είναι η Τουρκία, απέναντι στις τουρκικές στρατιωτικές επθέσεις εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία, που είναι σύμμαχοι των Δυτικών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία. Είχε δηλώσει τον Νοέμβριο πως το ΝΑΤΟ ήταν σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου».

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ προκειμένου να τη βοηθήσει να τηρηθεί το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, μετά τα εμπόδια που προέβαλε ο τουρκικός στρατός στην επιθεώρηση ενός ύποπτου πλοίου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Μακρόν, είχε επικοινωνία Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τραμπ, κατά την οποία συζήτησαν τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα