Έπίθεση του Αζερμπαϊτζάν με όλμους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κατηγορίες για παρεμβολές σε πολιτικό αεροσκάφος

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Σε μια σειρά πρόσφατων γεγονότων, το Αζερμπαϊτζάν έχει κλιμακώσει την εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ). Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν έχουν προχωρήσει σε πολλαπλές ψευδείς δηλώσεις, κατηγορώντας τον στρατό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ για διάφορες προκλήσεις, ενώ παράλληλα παραβίασε την εκεχειρία ανοίγωντας πυρ στην περιοχή του Ασκεράν.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις ένοπλες δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ότι έκαναν παρεμβολές στο σύστημα GPS ενός πολιτικού αεροσκάφους που εκτελούσε δρομολόγιο από το Μπακού προς την Τιφλίδα. Το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ διέψευσε αμέσως αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι το αεροσκάφος που εκτελεί αυτή τη διαδρομή ούτε περνά στον εναέριο χώρο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ούτε καν τον πλησιάζει. Το αρμενικο υπουργείο χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «απολύτως ψευδείς», εξηγώντας πως έχουν στόχο να αποσπάσουν τη διεθνή προσοχή από τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από το Αζερμπαϊτζάν.

Έπίθεση του Αζερμπαϊτζάν με όλμους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κατηγορίες για παρεμβολές σε πολιτικό αεροσκάφος
By mil.am

Το Αζερμπαϊτζάν ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι ο στρατός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ πραγματοποίησε σαμποτάζ, εγκαθιστώντας νάρκη στον δρόμο Ahmedbeyli-Fizuli-Shushi, η οποία φέρεται να εξερράγη στις 18 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς αμάχους. Το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ακόμη μια παραπληροφόρηση».

Στόχος της προπαγάνδας του Αζερμπαϊτζάν έγινε για άλλη μια φορά και η Αρμενία. Το Αζερμπαϊτζάν ισχυρίστηκε ότι την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε φυλάκια του Αζερμπαϊτζάν στο ανατολικό τμήμα των συνόρων. Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Παράλληλα, ο στρατός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανέφερε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ με όλμους στην περιοχή Ασκεράν, παραβιάζοντας την εκεχειρία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η παραπληροφόρηση είναι μέρος της προπαγανδιστικής εκστρατείας του Αζερμπαϊτζάν και στοχεύει θα θέτει τις βάσεις για τις επόμενες προκλήσεις και επιθέσεις.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

«Σοκ και Δέος»: Η μαζική χρήση πυρών των ΗΠΑ και τα μαθήματα για την Ελλάδα

Η εκστρατεία «σοκ και δέος» ήταν μια στρατιωτική στρατηγική...

VCAC MEPHISTO: Ο Γαλλικός καταστροφέας αρμάτων

To VCAC Mephisto είναι ένα γαλλικό αμφίβιο Tank Destroyer...