Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones βαθιά μέσα στο Ισραήλ

Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones βαθιά μέσα στο Ισραήλ

Photo by upyernoz, https://www.flickr.com/photos/upyernoz/48709085

Βηρυτός, Λίβανος – Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξαπέλυσε επίθεση με drones σε στρατιωτικές βάσεις βαθιά στο ισραηλινό έδαφος. Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, αυτή η επιχείρηση έλαβε χώρα βόρεια της Άκρας, σηματοδοτώντας την πιο μακρινή από τα σύνορα επίθεση της Χεζμπολάχ από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν απάντηση σε επιχείρηση που πραγματοποίησε νωρίτερα το Ισραήλ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός από τα μέλη της. Η οργάνωση δημοσίευσε μια δορυφορική εικόνα που δείχνει την φερόμενη τοποθεσία της επίθεσης στο Ισραήλ, επισημαίνοντας με έναν κόκκινο κύκλο ένα σημείο μεταξύ της Άκρας και της Ναχαρίγια.

Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones βαθιά μέσα στο Ισραήλ
Photo by Hezbollah

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ωστόσο, ανέφεραν ότι είχαν αναχαιτίσει δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα ανοιχτά των βόρειων ακτών, αλλά δεν χτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις τους.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εξουδετέρωσε δύο στελέχη της Χεζμπολάχ σε αεροπορικές τους επιδρομές στο νότιο Λίβανο. Ένας εκ των δύο νεκρών ήταν ο Χουσεΐν Αζκούλ, του οποίου η σχέση με τη Χεζμπολάχ επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ομάδα, αν και δεν δόθηκαν πρόσθετες πληροφορίες.

Επιπλέον, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας φέρεται να σκότωσε ένα μέλος των επίλεκτων Δυνάμεων Ραντβάν της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση του IDF.

Exit mobile version