Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones βαθιά μέσα στο Ισραήλ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Βηρυτός, Λίβανος – Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξαπέλυσε επίθεση με drones σε στρατιωτικές βάσεις βαθιά στο ισραηλινό έδαφος. Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, αυτή η επιχείρηση έλαβε χώρα βόρεια της Άκρας, σηματοδοτώντας την πιο μακρινή από τα σύνορα επίθεση της Χεζμπολάχ από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν απάντηση σε επιχείρηση που πραγματοποίησε νωρίτερα το Ισραήλ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός από τα μέλη της. Η οργάνωση δημοσίευσε μια δορυφορική εικόνα που δείχνει την φερόμενη τοποθεσία της επίθεσης στο Ισραήλ, επισημαίνοντας με έναν κόκκινο κύκλο ένα σημείο μεταξύ της Άκρας και της Ναχαρίγια.

Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones βαθιά μέσα στο Ισραήλ
Photo by Hezbollah

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ωστόσο, ανέφεραν ότι είχαν αναχαιτίσει δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα ανοιχτά των βόρειων ακτών, αλλά δεν χτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις τους.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εξουδετέρωσε δύο στελέχη της Χεζμπολάχ σε αεροπορικές τους επιδρομές στο νότιο Λίβανο. Ένας εκ των δύο νεκρών ήταν ο Χουσεΐν Αζκούλ, του οποίου η σχέση με τη Χεζμπολάχ επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ομάδα, αν και δεν δόθηκαν πρόσθετες πληροφορίες.

Επιπλέον, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας φέρεται να σκότωσε ένα μέλος των επίλεκτων Δυνάμεων Ραντβάν της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση του IDF.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα