Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση με πυραύλους στο Ερμπίλ | Χτυπήθηκε το προξενείο των ΗΠΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πυραύλους εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινου Κουρδιστάν εκτόξευσε το Ιράν, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας δήλωσαν ότι εκτοξεύτηκαν 12 βαλλιστικοί πύραυλοι εναντίον του Ερμπίλ.

«Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εκτός των συνόρων του Ιράκ και του Κουρδιστάν, πιο συγκεκριμένα από τα ανατολικά», ανέφερε δελτίο Τύπου των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Υπουργός Υγείας του Ιρακινού Κουρδιστάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση μετά την επίθεση ότι δεν υπήρξαν «θύματα».

Το ειδησεωγραφικό πρακτορείο ειδήσεων AP επικαλούμενο αξιωματούχο των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν.

Ακόμα, μεταδίδει ότι έξι από τους πυραύλους εκτοξεύτηκαν προς το προξενείο των ΗΠΑ στο Ερμπίλ και ότι αρκετοί πύραυλοι έπληξαν το κτίριο.

Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε στο AP δήλωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η επίθεση είχε στόχο το προξενείο.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA αναφέρθηκε για τις επιθέσεις στο Ερμπίλ ότι στόχος ήταν «δύο βάσεις της Μοσάντ» στην πόλη, χωρίς όμως να αναφέρει από που προήλθαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αμερικανικο «μήνυμα» στη Ρωσία | Στρατεύματα των ΗΠΑ στην Αλάσκα – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα