Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Επίθεση Ακάρ: «Έλληνες και Κύπριοι ασκούν επεκτατική πολιτική εναντίον μας»

Επίθεση Ακάρ: «Έλληνες και Κύπριοι ασκούν επεκτατική πολιτική εναντίον μας»

Ακάρ
Photo by T.C. Millî Savunma Bakanlığı (Twitter)

Για επεκτατική πολιτική και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης της Λωζάνης κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα ο Χουλουσί Ακάρ. Σε ομιλία του για τον προϋπολογισμό του τουρκικού υπουργείου άμυνας, ο Ακάρ για άλλη μια φορά είπε πως η Αθήνα προκαλεί τη στιγμή που δήθεν η Τουρκία μας προσκαλεί σε διάλογο.

«Στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε προβλήματα λόγω της  επεκτατικής πολιτικής και των αξιώσεων των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων που δεν συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο» είπε ο Ακάρ τονίζοντας πως αναφέρεται στα εξοπλιστικά προγράμματα, τις συμμαχίες μας με άλλα κράτη και τις επιθετικές ενέργειες και ρητορική, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

«Αυτό προκαλεί την αντίδραση όσων διαθέτουν κοινἠ λογική. Οι πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας, που δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις μας για διάλογο, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης, απαντώνται στο τραπέζι και στο πεδίο στα πλαίσια της αμοιβαιότητας» συνέχισε ο Τούρκος υπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης και στα F-16 που αιτήθηκε η Τουρκία από τις ΗΠΑ, για τα οποία είπε πως αν δεν ανταποκριθρεί θετικά η Αμερική, τότε θα αναγκαστούν να στραφούν σε άλλες επιλογές, όπως έγινε με τα συστήματα αεράμυνας S-400.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

https://www.youtube.com/watch?v=xq_rCtB3ZEk
Exit mobile version