«Αν επιτεθούν οι Ρώσοι, φεύγουμε» σχέδια απόσυρσης του ΗΒ από την Ουκρανία

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σχέδια απόσυρσης των στρατευμάτων τους από την Ουκρανία έχουν εκπονήσει αξιωματούχοι του βρετανικού στρατού, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Η πληροφορία αυτή έρχεται να ενισχύσει την πρόσφατη δήλωση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας, Ben Wallace, ότι οι δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου είναι «πολύ απίθανο» να πολεμήσουν ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Τους τελευταίους μήνες, η Ρωσία έχει αναπτύξει μεγάλο όγκο στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στα συνορά της με την Ουκρανία, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην ίδια την Ουκρανία αλλά και στο ΝΑΤΟ, ανοίγοντας και πάλι τις συζητήσεις για ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.

Οι ΗΠΑ και άλλα δυτικά κράτη έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για προετοιμασία επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας με τη Ρωσία να επιμένει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πως οι κινήσεις του στρατού της εντός των συνόρων της δεν αφορούν και δεν απειλούν κανέναν.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μέρος των δυνάμεων που είχε αναπτύξει στα νότια της χώρας θα επιστρέψει στις βάσεις του αφού ολοκήρωσε μια σειρά ασκήσεων.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου από αλλα media χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version