Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – Το λιμενικό αποκτά περιπολικά διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αίγινα τελετή ένταξης περιπολικού σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με έδρα το Λιμεναρχείο Αίγινας, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρου.

“Σήμερα εδώ στην Αίγινα κάνουμε πράξη ένα αίτημα πολλών χρόνων που είχαν τα νησιά μας και αποδεικνύουμε παράλληλα ότι η απόφασή μας να θωρακίσουμε σε κάθε επίπεδο τα νησιά μας, είναι δεδομένη και υλοποιήσιμη”.

“Όπως έχω πει και άλλες φορές”, συνέχισε ο Υφυπουργός, “το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, εκτός από το να φυλάει τα σύνορά μας, έχει και έναν ακόμη σπουδαίο ρόλο. Κοινωνικό. Ένα ρόλο προσφοράς στους νησιώτες μας. Και σήμερα αυτό το πλωτό σκάφος με σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, είναι εδώ για να προσφέρει στους νησιώτες μας.

[…] Θέλω να επισημάνω ότι τα υπερσύγχρονα αυτά σκάφη είναι ελληνικής κατασκευής και αποτελούν μια ελληνική καινοτομία, για την οποία είμαστε υπερήφανοι.” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το συγκεκριμένο σκάφος είναι το δεύτερο από τα πέντε νέα περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, το κόστος κατασκευής του οποίου καλύφθηκε μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική 2014-2020”.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα