ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Αύριο η λύση για F-16, Apache, υποστήριξη T-6A

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Αύριο η λύση για F-16, Apache, υποστήριξη T-6A

Η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ θα συνεδριάσει αύριο με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, για θέματα αρμοδιότητάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται εκτός απροόπτου να φέρει προς γνωμοδότηση στην Επιτροπή εξοπλιστικά προγράμματα που λύνουν καίρια προβλήματα των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Με πρωτοβουλία του Νίκου Παναγιωτόπουλου λύνεται μια και καλή το ζήτημα που έχει προκύψει με την αναβάθμιση των 38 μαχητικών τύπου F-16 Block 50 της ΠΑ που δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα της αναβάθμισης F-16 Block 70/72 ή αλλιώς F-16Viper.

Image by HAF.GR

Πιο συγκεκριμένα, προχωρά η αναβάθμιση και των 38 F-16 Block 50 σε 52+ απο τον εξοπλισμό που θα αφαιρεθεί απο τα μαχητικά που αναβαθμίζονται σε Viper, αυξάνοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες τους.

Ακόμα, πολύ σημαντικό κομμάτι για την αυριανή συνεδρίαση ειναι η απόφαση Αναβάθμισης των 19 επιθετικών ελικοπτέρων APACHE AH64A που όπως σας είχαμε ενημερώσει στο NEMESISHD.GR αναμένεται να την αναλάβει το Ισραήλ.

HAF.GR

Τα υπόλοιπα προγράμματα αφορούν την κατασκευή Αεροσήραγγος για να χρησιμοποιηθεί για ως εξομοιωτής για την εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών στα πρότυπα της αντίστοιχης Αιγυπτιακής και η σύναψη συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την συντήριση των T-6A Texan της Πολεμικής αεροπορίας αλλα και προμήθειας πυρομαχικών για τα F-16 και F4 Phantom.

Η Αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια – NEMESISHD.GR

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »