Επίσκεψη του Amir Eshel στο ΥΠΕΘΑ: «Τρέχουν» τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα ισραηλινά όπλα

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, και ειδικότερα τις αμυντικές προμήθειες από το Ισραήλ καθώς πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ υπο την παρουσία τόσο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι:

«Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ κ. Amir Eshel.

Κατά την συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, στις ευρύτερες επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού και της παραβατικότητας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας και του Ισραήλ για την ασφάλεια και σταθερότητα αυτής.

Επίσκεψη του Amir Eshel στο ΥΠΕΘΑ: «Τρέχουν» τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα ισραηλινά όπλα
PHOTO: ΓΕΕΘΑ

Αναφέρθηκαν επίσης στην διαρκή εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών, στο πλαίσιο τόσο του «Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για το Έτος 2022», όσο και του τριμερούς «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ για το Έτος 2022».

Επιπλέον, συζήτησαν για την δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο σύναψης διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και Ισραήλ, και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών των δύο Χωρών τόσο στον εξοπλιστικό τομέα, όσο και με την διεξαγωγή συνεκπαιδεύσεων, ασκήσεων και άλλων δράσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης τόσο στην υποστήριξη της Χώρας μας στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης ΝΑΤΟ – Ισραήλ, όσο και στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ισραήλ, όπως και στην συμμετοχή του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Στρατιωτικής Καινοτομίας που διεξήχθη στο Camp Dayan στο Τελ Αβίβ, αμφότερες κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας Αντιστρατήγου Aviv Kohavi, οι οποίες καταδεικνύουν την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής, δίνοντας επιπλέον έμφαση στις διευρυμένες διμερείς και πολυμερείς στρατιωτικές συνεργασίες μας με τις περισσότερες Αραβικές Χώρες, καθώς και στην σύναψη αμυντικών συμφωνιών στρατηγικής σημασίας με τις ΗΠΑ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια !

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Προσομοίωση αερομαχίας 3 RAFALE F3R εναντίον 8 F-16 Block 50

ΕΛΛΗΝΙΚΑ RAFALE VS ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 Block 50:Δείτε προσομοιώση αερομαχίας...