ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ: Μήνυμα ετοιμότητας της Ταϊβάν στην Κίνα

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Aεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊβάν διεξήγαγαν άσκηση την Τετάρτη, επιδεικνύοντας τη μαχητική τους ετοιμότητα εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών εντάσεων με την Κίνα, η οποία θεωρεί το νησί δικό της.

Η άσκηση θα έχει διάρκεια τρεις μέρες και σκοπός της είναι η επίδειξη των μαχητικών ικανοτήτων της Ταϊβάν.

Οι εντάσεις στα στενά της Ταϊβάν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με την Ταϊβάν να διαμαρτύρεται για επανειλημμένες πτήσεις της κινεζικής αεροπορίας κοντά στο νησί. Κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν συχνά στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ζώνης Αναγνώρισης Αεράμυνας (ADIZ) του εναέριου χώρου γύρω από την Ταϊβάν.

Η Κίνα δεν έχει αποκλείσει τη χρήση βίας για να πάρει τον έλεγχο της Ταϊβάν. Η Ταϊβάν έχει αποκαλέσει τις δραστηριότητες της Κίνας πόλεμο «γκρίζων ζωνών» που έχει σχεδιαστεί τόσο για να εξαντλεί τις δυνάμεις της Ταϊβάν αναγκάζοντάς τις να είναι μόνιμα σε εγρήγορση, οσο και να δοκιμάζει τις αντιδράσεις της.

Σε ένα πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προς την Κίνα την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν είπε ότι μια στρατιωτική σύγκρουση δεν αποτελεί λύση. Το Πεκίνο απαντώντας σε απειλητικό τόνο δήλωσε πως εάν η Ταϊβάν περάσει οποιαδήποτε κόκκινη γραμμή, θα οδηγηθεί σε «βαθιά καταστροφή».

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου από άλλα media χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version