Τη Δευτέρα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν μετέδωσε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σε στάδιο στην πόλη Ταμπρίζ του βόρειου Ιράν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι και ένας πολίτης.
Σύμφωνα με το IRNA, το μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-5 έπεσε σε στάδιο σε κατοικημένη περιοχή της Ταμπρίζ, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με τον Ιρανό στρατηγό Ρεζά Γιουσέφι, το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και υπέστει μηχανικό σφάλμα πριν πέσει πάνω σε κτίριο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε ότι «οι πιλότοι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν τον διάδρομο προσγείωσης» και για για να αποφύγουν τη σύγκρουση στην κατοικημένη περιοχή, οι πιλότοι έκαναν ελιγμούς με το αεροπλάνο τους για να το ρίξουν στο γήπεδο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.
Αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι: «Οι πιλότοι θυσιάστηκαν και παρόλο που μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης, επέλεξαν να μην το κάνουν για να σώσουν όσους περισσότερους πολίτες γινόταν»
Διαβάστε ακόμα: Μπαρούτι μυρίζει η Ανατολική Ευρώπη καθώς Ρωσία ανακοίνωσε την καταστροφή Ουκρανικών BMP – NEMESIS HD

