Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έπεσαν υπογραφές για το πρώτο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας Κύπρου και Αυστρίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Θετικά νέα έρχονται απο την Κύπρο και συγκεκριμένα σήμερα 5 Απριλίου 2022 καθώς υπογράφηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), το πρώτο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έπεσαν υπογραφές για το πρώτο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας Κύπρου και Αυστρίας | ΓΕΕΦ Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς - Εθνική Φρουρά
Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΦ

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς «Η τελετή υπογραφής του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του διαπιστευμένου Ακόλουθου Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Αυστρίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Συνταγματάρχη Franz Madner και του Διευθυντή Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχη Λουκά Χατζηκωστάντα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, εκπαιδεύσεων και διμερών επαφών για προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αυστρίας. 

Η υπογραφή του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας με την Αυστρία αντανακλά το ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η Εθνική Φρουρά, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ευρύτερα. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο ΑΚΑΜ της Αυστρίας, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, όπου έγινε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών, συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας καθώς επίσης και οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και Ουκρανία» καταλήγει η δήλωση του ΓΕΕΦ.

Διαβάστε ακόμα: Συνεκπαίδευση Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με το Charles de Gaulle – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα