Έπεσαν οι υπογραφές: Ελληνική συστοιχία PATRIOT πάει Σαουδική Αραβία

Έπεσαν οι υπογραφές: Ελληνική συστοιχία PATRIOT πάει Σαουδική Αραβία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατα την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο επισημοποίησε την υπογραφή της συμφωνίας για μετακίνηση μιας συστοιχίας PATRIOT στην Σαουδική Αραβία.

Σύγκεκριμένα δήλωσε:

“Νομίζω ότι ήταν μια σημαντική επίσκεψη – η δική μου και του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου – σήμερα στη Σαουδική Αραβία, στο Ριάντ και στη Τζέντα.

Καταρχήν υπογράψαμε μια Συμφωνία με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, κάτι το οποίο αποτελούσε επιδίωξη και των δύο πλευρών για μακρό χρόνο. Και υπογράψαμε και τη Συμφωνία για τη μετακίνηση μιας συστοιχίας Patriot εδώ στη Σαουδική Αραβία.

Αυτό νομίζω συνιστά για τη χώρα μας μια μεγάλη πρόοδο στη συνεργασία με τις χώρες του Κόλπου και μια συνεισφορά μας στην ευρύτερη  ασφάλεια  των ενεργειακών πηγών της Δύσης. Νομίζω ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία έχει ως κύριο στόχο τη διασύνδεση της χώρας με τις χώρες του Κόλπου, έκανε ένα ακόμη βήμα μπροστά.”

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1384531457029324800

Η μετακίνηση της συστοιχίας θα γίνει με αντάλλαγμα την αναβάθμιση της Ελληνικής συστοιχίας PATRIOT απο την Σαουδική Αραβία.

Η κίνηση αυτη θα προσδώσει τεράστια γεωπολιτικά οφέλη στην Ελλάδα η οποία πατάει στην κυριολεξία μέσα στον Αραβικό Σύνδεσμο απο σήμερα, προστατεύοντας της ζωτικής σημασίας πετρελαιοπηγές της Σαουδικής Αραβίας.

Share
Translate »