Επεισόδια τύπου Έβρου στην Πολωνία – Δήλωση Ρωσίας

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια κατάσταση που θυμίζει πολύ τα περσινά επεισόδια στα σύνορα του Έβρου έχει βρεθεί η Πολωνία, η οποία προειδοποίησε για πιθανή “ένοπλη” κλιμάκωση στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, φοβούμενη ότι η γειτονική χώρα ενδέχεται να προσπαθήσει να προκαλέσει επεισόδιο με τους εκατοντάδες μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στην ΕΕ.

Η κατάσταση στα σύνορα των δύο κρατών μοιάζει τραγική καθώς από τη μία έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι λόγω του ψύχους αφού ειδικά το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν και από την άλλη το πλήθος των μεταναστών έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να κόψει τον συρμάτινο φράχτη με αποτέλεσμα η Πολωνία να αναπτύξει στρατεύματα στο σημείο και να κλείσει την κύρια συνοριακή διάβαση της Κούζνιτσα.

Η Πολωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Λευκορωσία για ενορχίστρωση της κατάστασης στα σύνορα των δύο κρατών, κάτι που φυσικά ο Λευκορώσος Πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο αρνήθηκε.

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Πολωνία τη Λιθουανία και τη Λετονία έχουν αυξηθεί κατά πολύ τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται κυρίως για ανθρωπούς από χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής τους οποίους κατά πολλούς η Λευκορωσία εργαλειοποιεί για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τα γεγονότα κατέστησε την Πολώνία υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

“Είναι ώρα οι Πολωνοί πολιτικοί, που βρίζουν τον Λουκασένκο και κατηγορούν το Μινσκ για προβλήματα με Ιρακινούς μετανάστες, να θυμηθούν πώς καταστράφηκε το Ιράκ με την ενεργή συμμετοχή της Βαρσοβίας.

Πάνω από 2.000 Πολωνοί στρατιώτες εισέβαλαν στην επικράτεια του Ιράκ “για να εγκαθιδρύσουν τη δημοκρατία”. Γιατί να μην δεχτούν σήμερα τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό “ευγνώμονων” Ιρακινών των οποίων οι πρόγονοι δεν είχαν ονειρευτεί τέτοιου είδους ζωή και έχτιζαν τη ζωή τους στη χώρα τους μέχρι να εισβάλουν θρασύδειλοι εκδημοκρατιστές;” δήλωσε η Ζαχάροβα.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version