Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έπαθε ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ο Ερντογάν & υπερασπίζεται τη Λωζάνη

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε το διεθνές δίκαιο και εξέδωσε μήνυμα για τον εορτασμό της 98ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης. Το μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Τα κρίσιμα επιτεύγματά μας σε διάφορους τομείς, από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αποτελούν την πιο σαφή ένδειξη της θέλησής μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Η Τουρκία δεν θα ενδώσει στη γλώσσα των απειλών, του εκφοβισμού και του εκβιασμού ορισμένων κύκλων και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.”

Παράλληλα, ο αρχηγός της ακραίας οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε τα εξής:

“Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι η θέληση της 852 χρόνων ύπαρξής μας στην περιοχή, που είναι χαραγμένη στη συνείδησή μας ώστε να πορευτούμε με ασφάλεια και ως έθνος για τα επόμενα χίλια χρόνια, πράγμα που έχει διατυπωθεί στο τραπέζι της διπλωματίας. Η Λωζάνη είναι το πολιτικό και το διπλωματικό κόσμημα του τουρκικού πολέμου της ανεξαρτησίας.”

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα