Έπαθε ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ο Ερντογάν & υπερασπίζεται τη Λωζάνη

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε το διεθνές δίκαιο και εξέδωσε μήνυμα για τον εορτασμό της 98ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης. Το μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Τα κρίσιμα επιτεύγματά μας σε διάφορους τομείς, από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αποτελούν την πιο σαφή ένδειξη της θέλησής μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Η Τουρκία δεν θα ενδώσει στη γλώσσα των απειλών, του εκφοβισμού και του εκβιασμού ορισμένων κύκλων και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.”

Παράλληλα, ο αρχηγός της ακραίας οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε τα εξής:

“Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι η θέληση της 852 χρόνων ύπαρξής μας στην περιοχή, που είναι χαραγμένη στη συνείδησή μας ώστε να πορευτούμε με ασφάλεια και ως έθνος για τα επόμενα χίλια χρόνια, πράγμα που έχει διατυπωθεί στο τραπέζι της διπλωματίας. Η Λωζάνη είναι το πολιτικό και το διπλωματικό κόσμημα του τουρκικού πολέμου της ανεξαρτησίας.”

Share
Translate »