ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΠΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "BLUE FLAG"

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΠΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ “BLUE FLAG”

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

TYPE 26: Νέα εποχή για το Βρετανικό Ναυτικό, καθελκύστηκε η HMS Glasgow

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για το Πολεμικό Ναυτικό της...

95 ΑΔΤΕ: Έστειλε το κατάλληλο μήνυμα με την ΤΑΜΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ 22

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «Την Παρασκευή 02...

Κορεσμός εχθρικής αεράμυνας και η περίπτωση της Ουκρανίας

Κατα τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία υπήρξαν αναφορές...

B-21 Raider: Το θηριώδες βομβαρδιστικό 6ης γενιάς είναι εδώ

Μια ιστορική μέρα ήταν η χθεσινή για την παγκόσμια...

«Μαζέψτε το μυαλό σας» Απειλητικές δηλώσεις Χουλουσί Ακάρ προς Ελλάδα

Νέες επιθετικές δηλώσεις έκανε ο δήθεν «ειρηνοποιός» Τούρκος Υπουργός...

Υποκλίθηκαν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία οι υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στη «Blue Flag».

Οι Έλληνες πιλότοι δείχνουν στο υψηλότερο επίπεδο άσκησης, το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που η Τουρκία δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα στο Αιγαίο.

Οι σύμμαχοί μας, δείχνουν πως εμπιστεύονται απόλυτα τις ηγετικές ικανότητες της ΠΑ. Σε μια άσκηση που η Τουρκία όχι απλά δεν συμμετείχε αλλά μπορεί να ήταν και ο εικονικός στόχος…

Έτσι λοιπόν, οι πιλότοι μας όχι απλά κοίταξαν στα μάτια κάποιες από τις καλύτερες πολεμικές αεροπορίες του κόσμου αλλά ακόμα και στα πιο δύσκολα σενάρια μάχης κυριάρχησαν και έβαλαν τη σφραγίδα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον ουρανό πάνω από την έρημο Νεγκέβ.

Το γεγονός ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι δέχτηκαν τα λιγότερα «kills» και πέτυχαν τα περισσότερα, τις πιο πολλές δηλαδή εικονικές καταρρίψεις, αποδεικνύει το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο της μοίρας και συνολικά των Ελλήνων πιλότων.

Στην άσκηση εκτός από τους Ισραηλινούς διοργανωτές και την Ελληνική Πολεμική αεροπορία, έλαβαν μέρος οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιταλία με ότι καλύτερο διαθέτουν σε ιπτάμενους και μέσα.

«Very aggressive and militant» ήταν η φράση που ακουγόταν συνεχώς για τους ιπτάμενους της 335 μοίρας σε όλα τα debriefing που έγιναν στη βάση Uvda στο νότιο Ισραήλ.

«Ιδιαίτερα επιθετικούς και μαχητικούς» τους χαρακτήριζαν δηλαδή οι ξένοι συνάδελφοί τους στην ανάλυση που έκαναν αμέσως μετά τις αποστολές. «Το ζητούμενο για τους πιλότους μας δεν είναι αν είναι οι καλύτεροι αλλά να φεύγουν καλύτεροι όταν τελειώνουν τέτοιες ασκήσεις» αναφέρουν με νόημα στο Ελληνικό επιτελείο.

Η 335 μοίρα «κατέβασε» στο Ισραήλ 4 μαχητικά f-16 block 52 adv, τα λιγότερα από όλες τις υπόλοιπες χώρες που έλαβαν μέρος αλλά και 14 ιπτάμενους- έμπειρους αλλά και νεότερους. Ούτε ένας δεν ακύρωσε πτήση και τα Ελληνικά μαχητικά συμμετείχαν σε όλες τις αποστολές. Με την συνεχή υποστήριξη των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας πετούσαν τουλάχιστον από δύο φορές κάθε μέρα και όχι για λίγο καθώς το ιπτάμενο τάνκερ ήταν εκεί και τους έδινε καύσιμο στον αέρα για να συνεχίσουν.

Τα Ελληνικά μαχητικά άλλοτε ήταν με την ομάδα των αμυνόμενων και άλλοτε με τους επιτιθέμενους, με τις αποστολές να γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο σύνθετες, όλο και πιο δύσκολες. Οι Ισραηλινοί οργάνωσαν μια άσκηση που τα είχε σχεδόν όλα. Αποστολές εναέριας μάχης με αριθμητική υπεροχή έως και σενάρια που προέβλεπαν αντιμετώπιση «εχθρικών» δυνάμεων σε πολλαπλάσιο αριθμό και ισχυρή αντιαεροπορική υποστήριξη από το έδαφος. Τις τελευταίες ημέρες η ένταση χτύπησε «κόκκινο» αφού τα σενάρια προέβλεπαν συνεχές «regeneration» των εχθρικών αεροσκαφών, να «ξαναγεννιούνται» δηλαδή όταν καταρρίπτονται και καθένας να έχει να αντιμετωπίσει με περιορισμένα όπλα και καύσιμα όλο και περισσότερους «εχθρούς».

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ