Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΗΠΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη ενίσχυσε τις απειλές για κυρώσεις στην Τουρκία σχετικα με την ενεργοποίηση των S-400.

«Κάναμε τη θέση μας αρκετά σαφή στον Πρόεδρο Ερντογάν και σε όλους τους ανώτερους ηγέτες της Τουρκίας, και αυτή είναι η λειτουργία του συστήματος S-400… εκθέτει την Τουρκία στην πολύ σημαντική πιθανότητα κυρώσεων του Κογκρέσου, τόσο αυτές που επικαλούνται τη νομοθεσία όσο και πρόσθετες ανεξάρτητες νομοθετικές κυρώσεις », δήλωσε ο David Satterfield, πρέσβυς των ΗΠΑ στην Άγκυρα, σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε από το Atlantic Council.

Ο Σάτερφιλντ πρόσθεσε: «Δεν έχουμε στη διάθεσή μας τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση της Τουρκίας που θα μας επέτρεπαν να μετριάσουμε αυτές τις ανησυχίες».

Γιατί έχει σημασία: Η Τουρκία είχε αρχικά προγραμματίσει να ενεργοποιήσει το σύστημα S-400 τον Απρίλιο, αλλά την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν απέδωσε την καθυστέρηση στην πανδημία του κοροναϊκού παρά στις απειλές κυρώσεων των ΗΠΑ.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα