Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

«Ένα βήμα πριν τον πόλεμο»: Μπαράζ Ισραηλινών Βομβαρδισμών ως απάντηση στην επίθεση της Χεζμπολάχ – Ξεκαθαρίζει το Ισραήλ για Λίβανο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά από μια σειρά από έντονες στρατιωτικές εμπλοκές με τη Χεζμπολάχ που έχουν συμβεί τις δύο τελευταίες βδομάδες. Νωρίς σήμερα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση σε θέσεις του Ισραήλ κοντά στα σύνορα, η οποία βρήκε μια τρομερή απάντηση από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων έντονων αεροπορικών επιδρομών με βίντεο του IDF να δείχνει το αποτέλεσμα μιας επιδρομής.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Jonathan Conricus, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας την πρωτοφανή κλίμακα των πρόσφατων στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ. «Από τις 8 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει περισσότερα από 1.000 πυρομαχικά προς το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων,ρουκετών, οβίδων και drones», δήλωσε ο Conricus.

Σε απάντηση αυτών των προκλήσεων, οι δυνάμεις του IDF εξαπέλυσαν μπαράζ επιδρομών με στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ σε όλο το έδαφος του Λιβάνου από την έναρξη των εχθροπραξιών. Αυτά τα πλήγματα, που πραγματοποιήθηκαν κυρίως από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF), είχαν ως στόχο την εξουδετέρωση της απειλής που θέτει η Χεζμπολάχ και την αποτροπή περαιτέρω επιθέσεων. Όμως η Χεζμπολάχ συνέχισε να επιτίθεται με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει ενεργά οι προετοιμασίες για εισβολή των δυνάμεων του IDF στον Λίβανο με στόχο την εκδίωξη της Χεζμπολάχ από τα σύνορα.

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χεζμπολάχ όχι μόνο παραβιάζουν την κυριαρχία μας, αλλά μας φέρνουν πιο κοντά στον πόλεμο από ποτέ», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του IDF συμπληρώνοντας τις αντίστοιχες προειδοποιήσεις του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Ιωάβ Γκάλαντ.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης, με πολλούς να φοβούνται ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση που δεν θα περιοριζόνταν σε έναν νέο πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα