Aυξημένη παραμένει η ζήτηση χειριστών drone στην Ρωσία, εν όψει των νέων επενδύσεων που προγραμματίζονται για τον κλάδο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροχημάτων από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Urban Forum που διοργανώνεται στην ρωσική πρωτευούσα, ο υπουργός παιδείας της χώρας Σεργκέι Κραβτσόφ γνωστοποίησε τους σχεδιασμούς της ρωσικής κυβέρνησης αναφέροντας ότι:
«Το κράτος ενέκρινε μια νέα λίστα επαγγελμάτων για τα οποία θα διδάσκονται οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το έγγραφο περιλαμβάνει 250 νέα επαγγέλματα που βρίσκονται σε ζήτηση, ιδιαίτερα αυτό του χειριστή μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων που μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 30 κιλά βάρος», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός από το φόρουμ της Μόσχας.
Παράλληλα, μιλώντας στην ίδια διοργάνωση, ο αναπληρωτής υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου της Ρωσίας Βασίλι Οσμάκοφ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «λόγω της νέας γεωπολιτικής κατάστασης, οι αρχές της χώρας θα χρειαστούν 1 εκατομμύριο χειριστές drone έως το 2030. Σκοπεύουμε να δαπανήσουμε σχεδόν 270 δισεκατομμύρια ρούβλια για να ξεκινήσει μαζική παραγωγή drones στην Ρωσική Ομοσπονδία».

Σημειώνεται ότι βάσει προηγούμενων δηλώσεων του Κραβτσόφ, η Μόσχα προχώρησε στην εισαγωγή βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης σε σχολεία και πανεπιστήμια στις αρχές της χρονιάς, η οποία ανέρχεται στις περίπου 35 ώρες την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.
Στο πλαίσιο αυτής, οι Ρώσοι μαθητές και οι φοιτητές λαμβάνουν στοιχειώδη μαθήματα άμυνας και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η εκπαίδευση στον χειρισμό μη επανδρωμένων αεροχημάτων προγραμματίζεται να συμπεριληφθεί στο εγγύς μέλλον.
Πείτε μας την γνώμη σας για την εξέλιξη αυτή στα σχόλια!





