Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ελληνικό Στρατιωτικό Drone UAV MALE στα Σχέδια του ΥΕΘΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

O ΥΕΘΑ σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ANT1 ανέφερε οτι  είναι

«Στο τραπέζι η ανάπτυξη ενός ελληνικού UAV»

 

 Η Ελλάδα ομως εχει ηδη αναπτύξει UAV  το οποίο εχει το όνομα “ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ”

 

 

  Με αυτό ως δεδομένο μαλλον ο ΥΕΘΑ ήθελε να μιλήσει για ανάπτυξη UAV MALE    

Τα συγκεκριμένα εχουν την δυνατότητα να φέρουν όπλα.

H Aναπτυξή τους δεν κρίνεται αρκετα δύσκολη και σε συνεργασία με τα Ελληνικα Πανεπιστήμια μπορούμε να εχουμε αποτέλεσματα άμεσα.

Ας δούμε όμως τι δυνατότητες εχουν τα ΠΗΓΑΣΟΣ 2 του ΕΣ.

 Το ΚΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ή Ε1-79 ΠΗΓΑΣΟΣ, είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που παράγεται από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. 

Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 1979 σε συνεργασία με το Κ.Ε.Τ.Α. της Πολεμικής Αεροπορίας και η πρώτη του πτήση έλαβε χώρα το 1982. Ο πρωταρχικός του ρόλος είναι η παρακολούθηση και η συλλογή πληροφοριών. 

Τα αεροσκάφη πρώτης γενιάς (Πήγασος Ι) είχαν μήκος 2,1 μέτρα, άνοιγμα φτερών 5 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και ελάχιστη ταχύτητα 75 χλμ/ώρα, φόρτο απογείωσης 130 κιλά και αυτονομία 3,5 ώρες.

 Μετά από καθυστερήσεις στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Π.Α. παράχθηκαν 10 μονάδες (αεροσκάφη και σταθμοί εδάφους), μερικές εξ’ αυτών στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ). 

Το 2003 το αεροσκάφος είχε ενταχθεί πλήρως σε υπηρεσία. Το 2005 μπήκε σε υπηρεσία ένα ανασχεδιασμένο και αναβαθμισμένο μοντέλο, το Πήγασος ΙΙ, με εξελιγμένα ηλεκτρονικά, μήκος 4,3 μέτρα, άνοιγμα φτερών 6,2 μέτρα, φόρτο απογείωσης τα 250 κιλά, και αυτονομία 15 ώρες. 

Παραδόθηκαν και είναι σε υπηρεσία τέσσερις μονάδες, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει ένα αεροσκάφος και έναν σταθμό εδάφους. 

Άλλες 12 είναι υπό κατασκευή στο ΚΕΑ. Το Πήγασος ΙΙ μπορεί να μεταφέρει φορτίο 50 κιλών και χρησιμοποιεί συνθετικά υλικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση, συλλογή πληροφοριών, στόχευση και εκτίμηση ζημίας. Οι προσδοκίες για επιθετική δράση του με χρήση όπλων περιορίζονται από το μικρό ωφέλιμο φορτίο. 

 

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα