Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΛΙ (ΑΦΡΙΚΗ) – ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Aποστολή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Μάλι, την πρώην γαλλική αποικία όπου είναι αναπτυγμένοι 4.500 στρατιώτες του γαλλικού στρατού, συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται θετική στο αίτημα της Γαλλίας για ενίσχυση της ειρηνευτικής δύναμης που σταθμεύει στη χώρα της Δυτικής Αφρικής με Ελληνες στρατιωτικούς, με αποστολή

την εξουδετέρωση των ισλαμιστών τρομοκρατών της Τζαμάατ αλ-Ισλάμ ουά-Μουσλιμίν, μιας οργάνωσης συνδεδεμένης με την Αλ Κάιντα.

Συζητήσεις για εμπλοκή στην πολυεθνική -υπό γαλλική διοίκηση- ευρωπαϊκή δύναμη γίνονται με την Ελλάδα, τη Σουηδία και την Εσθονία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο αναζήτησαν τρόπους για την οικοδόμηση στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και η στρατιωτική συνεργασία φαίνεται ότι θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της νέας εταιρικής σχέσης.

Η Αθήνα ζήτησε επίσης να γίνει το 15ο μέλος του λεγόμενου European Intervention Initiative, μιας ευρωπαϊκής δύναμης άμεσης επέμβασης την οποία εμπνεύστηκε ο κ. Μακρόν και στην οποία προσώρας συμμετέχουν 12 χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ολλανδία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ρουμανία) και η Βρετανία με τη Νορβηγία.

Με πληροφορίες απο : protothema

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα