Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελληνικά Black Hawk αρχίζουν να φαίνονται στον ορίζοντα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Lockheed Martin και αξιωματούχων της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε για τη συνάντηση:

«Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Lockheed  Martin» κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου (Vice President – Greece & Cyprus), κ. Γεώργιου Κουτσογιάννη (Int’l Business Development Director – Middle  East & Greece) και κ. Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου (Consultant) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

U.S. Army photo by Sgt. Andrew Johnson

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, του ελικοπτέρου Black Hawk».

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε δηλώσει στη Βουλή στις αρχές του προηγούμενου μήνα ότι το υπουργείο διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την απόκτηση ελικοπτέρων Black Hawk από το πλεονάζον υλικό του αμερικανικού στρατού.

«Διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο του πλεονάζοντος υλικού, ελικόπτερα Black Hawk και παράκτια περιπολικά Island. Έχουμε και άλλα που είναι υπό μελέτη και συζήτηση, και εντάσσονται στην ευρύτερη ελληνοαμερικανική συζήτηση για την άμυνα, για τα οποία, τα στρατιωτικά επιτελεία ετοιμάζουν σχετική πρόταση» είχε πει συγκεκριμένα ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμα: Ξεκαθάρισμα για BMP-1 και Marder 1A3: Πώς θα γίνει η αντικατάσταση (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα