Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ – ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ελλάδα επιθυμεί να συμπεριληφθεί στις συνομιλίες που εγκρίθηκαν από τον ΟΗΕ τον Ιανουάριο σχετικά με τη σύγκρουση στη Λιβύη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή.

«Δεν θέλουμε πηγή αστάθειας στη γειτονιά μας και γι ‘αυτό θέλουμε να μιλήσουμε για τις εξελίξεις στη Λιβύη», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός.

“Θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης στη Λιβύη, καθώς αφορά και εμάς”, είπε.

Ο ΟΗΕ έχει πει ότι θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο μια διεθνής διάσκεψη για να ανοίξει το δρόμο για μια πολιτική λύση για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση της Λιβύης.

Η Λιβύη έχει πληγεί από το χάος, καθώς μια εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ ανατράπηκε και σκότωσε τον δικτάτορα Moamer Kadhafi το 2011, με αντίπαλες διοικήσεις στα ανατολικά και δυτικά να αγωνίζονται για εξουσία.

“Έχω πει, και θα το κάνω ξανά με μεγαλύτερη επιμονή, ότι θα συμμετέχουμε στη συνάντηση του Βερολίνου”, δήλωσε ο Μητσοτάκης.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version