ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ: Η συμφωνία ανακοινώθηκε απο τον Ισραηλινό ΥΠΑΜ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την 20ετή αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ ύψους 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. Η εν λόγω συμφωνία είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής αμυντική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στη συμφωνία, η οποία αναμένεται να υπογραφεί από τους υπουργούς άμυνας των δύο συμμαχικών χωρών περιλαμβάνονται η ίδρυση και λειτουργία σχολής για ιπτάμενους της ελληνικής αεροπορίας από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία Elbit Systems ESLT.TA, η αγορά 10 αεροσκαφών M-346, η συντήρηση των αεροσκαφών T-6 Efroni, η προμήθεια προσομοιωτών, καθώς και εκπαιδευτικού και υλικοτεχνικού υλικού, ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο.

«Αυτή η συμφωνία αντικατοπτρίζει τις εξαιρετικές και αναπτυσσόμενες σχέσεις που έχουμε με την Ελλάδα. Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τόσο του Ισραήλ όσο και της Ελλάδας, θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και στις δύο χώρες και θα προωθήσει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο», ανέφερε σε δήλωση ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς προσθέτοντας ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του μετά την έγκριση της συμφωνίας.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει πότε θα γίνει η υπογραφή της συμφωνίας, αναφέρεται ωστόσο ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης «δίνει τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις» πριν την υπογραφή.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version