Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η Elbit στο ΓΕΑ για συστήματα αυτοπροστασίας αεροσκαφών

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το μπαράζ συναντήσεων στα επιτελεία συνεχίζεται, αυτή την φορά η ισραηλινή Elbit παρουσίασε στο ΓΕΑ τα συστήματα αυτοπροστασίας που κατασκευάζει. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΘΑ αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας «Elbit Systems EW and SIGINT-Elisra » κ. Shalom Levy (VP Marketing) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων του Συστήματος Αυτοπροστασίας αεροσκαφών που κατασκευάζει.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Elbit στο ΓΕΑ για συστήματα αυτοπροστασίας αεροσκαφών
Photo By Archangel12 – F-16 Vipers NL Air Force Days, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28157701

Πιθανή ελληνική αγορά

Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αυτοπροστασίας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τόσο των επιτελών του ΓΕΣ αλλά και του ΓΕΑ. Η ανακοίνωση αυτή πάντως έρχεται σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα χρονική στιγμή. Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου, η Elbit ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία για την παροχή συστημάτων αυτοπροστασίας αεροσκαφών με ένα ευρωπαϊκός κράτος, μέλος του ΝΑΤΟ.

https://twitter.com/defence_greece/status/1635304137352155138?s=20

Η συνάντηση στο ΓΕΑ έγινε την προηγούμενη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα πελάτης να είναι όντως η Ελλάδα. Βέβαια, αυτό το κομμάτι μπορεί να είναι σύμπτωση και μόνο με κάποια επίσημη ανακοίνωση θα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την «ταυτότητα» της χώρας-αγοραστή.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε το ΓΕΑ και η Πολεμική Αεροπορία να αποκτήσει τα συστήματα που χρειάζεται για να αναβαθμιστεί ποιοτικά.

Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς άδεια του NEMESIS HD.

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα