Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΕΚΤΟΣ” ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ (M): Δεν είναι άμεσα διαθέσιμες!

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η ολλανδική μέση λύση για την επιλογή των φρεγατών SIGMA 11515 απ’ ότι φαίνεται είναι ολίγον τι ανύπαρκτη. Καθυστερεί πολύ για τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς οι ολλανδικές φρεγάτες Μ δεν είναι άμεσα διαθέσιμες για την Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό είχε ξεκαθαρίσει Ολλανδός αξιωματούχος πριν από λίγους μήνες και πρόσφατο άρθρο σε ολλανδική εφημερίδα επιβεβαίωσε αυτούς τους ισχυρισμούς. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι οι φρεγάτες M δεν μπορούν να δοθούν στην Ελλάδα ως μέση λύση, παρά μόνο όταν θα τις αντικαταστήσει το ολλανδικό ναυτικό.

Εδώ είναι τώρα όμως που ξεκινούν τα σοβαρά προβλήματα καθώς αν τελικά ισχύει όντως αυτός ο ισχυρισμός, η Ολλανδία σκοπεύει να αντικαταστήσει τις φρεγάτες M περί τα μέσα αυτής της δεκαετίας, πράγματα το οποίο πάει πολύ πίσω το χρονοδιάγραμμα αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ολλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό του Πολεμικού Ναυτικού με πρόταση ναυπήγησης τεσσάρων ισχυρών φρεγατών κλάσης SIGMA 11515.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα