Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπό κράτηση στην Τουρκία Ρωσικό πλοίο με Ουκρανικά σιτηρά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπό κράτηση στην Τουρκία Ρωσικό πλοίο με Ουκρανικά σιτηρά

0
ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπό κράτηση στην Τουρκία Ρωσικό πλοίο με Ουκρανικά σιτηρά - NEMESIS HD
Photo by Envato elements

Σύμφωνα με έναν Ουκρανό αξιωματούχο και ένα έγγραφο που έλαβε το Reuters, η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy, το οποίο μεταφέρει ένα φορτίο γεμάτο με ουκρανικά σιτηρά που μεταφέρθηκε από το λιμάνι του Μπερντιάνσκ.

Ο αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Zhibek Zholy έχει φορτώσει το πρώτο φορτίο περίπου 4.500 τόνων σιτηρών από το Μπερντιάνσκ, όμως το φόρτίο αυτό ισχυρίστηκε ο Ουκρανός αξιωματούχος σύμφωνα με το REUTERS ότι ανήκει στην Ουκρανία.

Η ουκρανική γενική εισαγγελία δήλωσε σε επιστολή της στης 30 Ιουνίου και απευθυνόμενη στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας ότι το Zhibek Zholy ενεπλάκη σε «παράνομη εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών» από το Μπερντιάνσκ και κατευθυνόταν στο Karasu της Τουρκίας με 7.000 τόνους φορτίου.

Στην επιστολή, ανέφερε ότι το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας ζήτησε από την Τουρκία «να διεξάγει επιθεώρηση σε αυτό το πλοίο, να κατασχέσει δείγματα σιτηρών για εξέταση και να ζητήσει πληροφορίες για την προέλευση αυτών των σιτηρών». Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ουκρανία ήταν έτοιμη να διεξαγάγει κοινή έρευνα με τις αρχές της Τουρκίας.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι πήρε σιτηρά από περιοχές που οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν καταλάβει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές έχουν σταματήσει το πλοίο για έλεγχο. Δημοσιογράφοι του Reuters ανέφεραν πως είδαν το φορτηγό πλοίο σταματημένο περίπου 1 χιλιόμετρο από την ακτή και έξω από το λιμάνι του Karasu

«Έχουμε πλήρη συνεργασία. Το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην είσοδο του λιμανιού, κρατείται από τις τελωνειακές αρχές της Τουρκίας», δήλωσε ο Ουκρανός Πρέσβης Βασίλ Μποντνάρ στην ουκρανική κρατική τηλεόραση.

Ο Μποντνάρ είπε ότι η τύχη του πλοίου θα αποφασιστεί τη Δευτέρα και ότι η Ουκρανία ελπίζει στη δήμευση των σιτηρών.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Διαβάστε ακόμα: Τουρκικό άγχος για τα συστήματα Anti-UAV / Drone στο Αιγαίο (nemesishd.gr)

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ