Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τρείς νεκροί και 2 αγνοούμενοι μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

….

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας προηγούμενος είχε γράψει σχετικά:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης.»

Φήμες και πληροφορίες υπήρχαν αρκετές ώρες για νεκρούς Έλληνες και σοβαρά τραυματίες πράγμα το οποίο ουσιαστικά είχε διαψεύσει με την πρώτη του ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ. Στο NEMESIS HD πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις από το ΓΕΕΘΑ για ποιον λόγο έγινε η πρώτη ανακοίνωση με αυτό τον τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί ότι η Ανατολική Λιβύη βρίσκεται κυριολεκτικά σε χάος αυτήν την στιγμή και προέχει να μάθουμε τι συμβαίνει με τους δύο αγνοούμενους της ελληνικής αποστολής. Μετά θα έχουμε χρόνο για απόδοση ευθυνών (αν υπάρχουν).

ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα