Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΡΩΣΟ-ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Τουρκία πραγματοποιεί επιθέσεις με πυραύλους σε στόχους στην κεντρική Χάμα της Συρίας, στις βορειοδυτικές πόλεις Nubl και Zahraa, καθώς και στον καθεστωτικό και το ρωσικό προμαχώνα Λατάκια, σε απάντηση στον αεροπορικό βομβαρδισμό του καθεστώτος Assad που σκότωσε τουλάχιστον 22 Τούρκους στρατιώτες.

Ο στρατός χτύπησε επίσης τους στόχους του καθεστώτος Assad με πυροβολικό κατά μήκος της πρώτης γραμμής στο Idlib.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε επείγουσα συνάντηση για τις εντάσεις στην Συρία.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στην Daily Sabah ότι όλοι οι υπουργοί και ανώτεροι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT) Hakan Fidan, ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ, η Διεύθυνση Επικοινωνιών εξέδωσε δήλωση σχετικά με την τουρκική επίθεση κατά των δυνάμεων του Συριακού καθεστώτος.

Σύμφωνα με τουρκικές δηλώσεις, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εξουδετερώσει τουλάχιστον 1.709 στρατιώτες του καθεστώτος Assad καθώς και 55 τανκς, τρία ελικόπτερα, 18 τεθωρακισμένα οχήματα, 29 ολμοβόλα, 21 στρατιωτικά οχήματα, έξι αποθήκες πυρομαχικών, επτά mortar και τέσσερα πυροβόλα όπλα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα