Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ιράν (IRGC) απειλεί επίσημα με κλείσιμο της Μεσογείου – Πώς μπορεί να προσπαθήσει να το πραγματοποιήσει

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν απείλησε επίσημα να αποκλείσει τη Μεσόγειο Θάλασσα και άλλες θαλλάσιες οδούς για το Ισραήλ, ως απάντηση στον Πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας. Απειλή που μπορεί να πυροδοτήσει έναν τεράστιο περιφερειακό πόλεμο με κίνδυνο εμπλοκής και της χώρας μας αν υπάρξει πρόβλημα στην Μεσόγειο.

Ο Mohammad Reza Naqdi, ανώτατος αξιωματικός του IRGC, δήλωσε ότι η Μεσόγειος Θάλασσα θα μπορούσε να κλείσει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν να διαπράττουν εγκλήματα στη Γάζα, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο που θα το κάνουν.

«Σύντομα να περιμένουν το κλείσιμο της Μεσογείου, του Στενού του Γιβραλτάρ και άλλων πλωτών οδών», απείλησε ο Naqdi, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Tasnim».

«Χθες, ο Κόλπος και το Στενό του Ορμούζ έγιναν εφιάλτης για αυτούς και σήμερα είναι παγιδευμένοι στην Ερυθρά Θάλασσα», πρόσθεσε χωρίς να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες.

Αρκετά ειδησεογραφικά μέσα αναμεταδίδουν την είδηση λέγοντας πως αποτελεί κενή απειλή καθώς δεν έχει τα μέσα το Ιράν ούτε πρόσβαση στην Μεσόγειο Θάλασσα για να πραγματοποιήσει τις απειλές τους. Σίγουρα αυτό είναι εν μέρει σωστό όμως και είναι πολύ σοβαρό λάθος να υποτιμήσει κάποιος τις δυνατότητες του Ιράν.

Στο NEMESIS HD με βάση την έρευνα μας και παρόμοιες κινήσεις του Ιράν τα προηγούμενα χρόνια ξέρουμε ότι το Ιράν έχει πάτημα στην Μεσόγειο και αυτό είναι η Χεζμπολάχ που μπορεί κάλλιστα να οπλιστεί αν δεν έχει γίνει ήδη με παρόμοια συστήματα που το Ιράν έχει δώσει στους Χούθι της Υεμένης και να αρχίσει να πλήττει τα εμπορικά πλοία στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Αν συμβεί αυτό, η Ελλάδα δεν θα έχει επιλογή παρά να εμπλακεί ενεργά σε περίπτωση στοχοποίησης του εμπορικού στόλου της και για αυτό χρειάζεται τρομερή προσοχή στο ζήτημα αυτό.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα