Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφοδρή επίθεση ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου κατά των Χούθι – Πληροφορίες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Update 02:37 – Εξέδωσε ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Update 02:29 – Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των Χούθι επιβεβαίωσε ότι ΗΠΑ και ΗΒ χτύπησαν με μαχητικά αεροσκάφη, πλοία, και υποβρύχια και απείλησε ότι κινδυνεύουν η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο.

Update 02:23 – Ακούγονται νέες εκρήξεις στο λιμάνι Hudaydah στην Υεμένη. Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές και δήλωσε πως έχουν σταματήσει προς το παρόν οι επιχειρήσεις και θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Update 02:15 – Πολλαπλές πηγές αναφέρουν λήξη των επιχειρήσεων κατά της Υεμένης. Αραβικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι πληροφορίες για τις αμερικανικές βάσεις είναι μερικώς αληθείς και δέχονται επίθεση μόνο με drones.

Update 02:11 – Οι Χούθι ισχυρίζονται πως έχουν χτυπηθεί αρκετές βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μέση Ανατολή και πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επιβεβαιώνει και το BBC. Πολλαπλές πηγές αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βομβαρδισμούς σε περιοχές της Υεμένης που βρίσκονται υπό την κατοχή των Χούθι και απάντηση των Χούθι με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επίθεση, ενώ υπάρχουν τοπικές πληροφορίες για ισχυρές εκρήξεις στην Υεμένη με σχετικό οπτικοακουστικό υλικό να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής αναφέρεται πως έχουν χτυπηθεί στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις όπως λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και η πρωτεύουσα Σαναά. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενα χτυπήματα και με υποβρύχια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν απαντούν με επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ στις οποίες μάλιστα προσπαθούν να εισβάλουν. Επίθεση δέχονται επίσης πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Συγκεκριμένα, μέσα ενημέρωσης της Υεμένης μεταδίδουν ότι χτυπήθηκαν αμερικανικά και βρετανικά αντιτορπιλικά από αντιπλοϊκούς πυραύλους χωρίς περαιτέρω επιβεβαίωση.

Παρακουλουθήστε εδώ το live μας:

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα