Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ | Σέρβος ΥΠΑΜ: «Αν λάβουμε εντολή θα μπούμε στο Κόσοβο – Θα ενημερώσουμε KFOR»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Μίλος Βούτσεβιτς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο σερβικός στρατός είναι έτοιμος να εισέλθει στο Κόσοβο, εάν το υποδείξει ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Αυτή η δήλωση έρχεται εν μέσω κύματος καταγγελιών από την Πρίστινα και διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που κατηγορούν τον Σερβικό Στρατό για ύποπτες δραστηριότητες και κινήσεις στα σύνορα με το Κόσοβο.

Ο Βούτσεβιτς αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ακατάλληλους, ανεύθυνους και ανακριβείς». Τόνισε ότι οι σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν με διαφάνεια και δεν θα ενεργήσουν ποτέ κρυφά.

«Εάν οι σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις λάβουν τέτοια εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, ως ανώτατο διοικητή, να αναπτύξουν τις μονάδες τους στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και στη Μετόχια, θα εκτελέσουν την εντολή αποτελεσματικά, επαγγελματικά και με μεγάλη επιτυχία», δήλωσε ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας (ΥΠΑΜ) Μίλος Βούτσεβιτς.

Διευκρίνισε περαιτέρω ότι οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα κοινοποιηθεί εκ των προτέρων στις μονάδες της KFOR και στη Διοίκησή της και ότι δεν θα στοχοποιήσει τις δυνάμεις της KFOR. «Δεν θα ενεργούσαμε ποτέ πίσω από την πλάτη κανενός. Τηρούμε αυστηρά τα διεθνή πρότυπα δημοσίου δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του νόμου του πολέμου,» πρόσθεσε.

Ο Βούτσεβιτς εξέφρασε την ελπίδα του ότι μια τέτοια οδηγία δεν θα χρειαστεί. «Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε ποτέ να λάβουμε μια τέτοια απόφαση μέχρι σήμερα. Η Δημοκρατία της Σερβίας δεσμεύεται να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν θα εκτυλιχθεί στο μέλλον,» κατέληξε.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία κατέλαβε ξανά το Ρομπότινε (Robotyne) σύμφωνα με βίντεο

Ρομπότινε, Ουκρανία - Σε μια σημαντική εξέλιξη στον πόλεμο...

Διαφωνίες πριν την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Ισραήλ - Αναταραχή επικρατεί στην κυβέρνηση του Ισραήλ σε...

Διαβάστε ακόμα