Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για Παράδοση του Azovstal

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πληροφορίες κυκλοφορούν τις τελευταίες δύο περίπου ώρες ότι πρόκειται να παραδοθούν στους Ρώσους οι δυνάμεις του Azovstal στη Μαριούπολη.

Αυτό προέκυψε μετά από δηλώσεις του διοικητή των Ουκρανικών δυνάμεων του υπο πολιορκία εργοστασίου αφού είπε ότι θα εκτελέσει την απόφαση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης σώζοντας τις ζωές των στρατιωτών.

«Προκειμένου να σώσουμε ζωές, όλη η φρουρά της Μαριούπολης εφαρμόζει την απόφαση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης και ελπίζει για τη στήριξη του ουκρανικού λαού,» έγραψε σε ανάρτησή του το Τάγμα Αζόφ.

«Το βασικό είναι να αντιληφθείτε όλους τους κινδύνους. Υπάρχει σχέδιο Β; Είστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό το σχέδιο που πρέπει να αφήνει περιθώριο για την εκπλήρωση των καθορισμένων αποστολών και τη διαφύλαξη της ζωής και της υγείας του προσωπικού;» είπε ο Ντένις Προκοπένκο, διοικητής του τάγματος σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media.

«Είναι το ανώτατο επίπεδο επίβλεψης των στρατιωτών. Πόσω μάλλον όταν την απόφασή του υιοθετεί η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση,» πρόσθεσε ο Προκοπένκο.

Σύμφωνα με το Reuters, λεωφορεία έχουν συγκεκρωθεί κοντά στο Azovstal και παίρνουν τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δέκα Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν βγαίνοντας από το εργοστάσιο με λευκές σημαίες, κάτι που οι Ουκρανοί έσπευσαν να διαψεύσουν.

Ακόμα, το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι συμφωνήθηκε κατάπαυση πυρός ώστε να βγουν από το Azovstal οι τραυματίες.

Για την ώρα η παράδοση των δυνάμεων του Azovstal δεν έχει επιβεβαιωθεί. Θα ενημερώσουμε με νέο άρθρο μόλις υπάρξουν εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμα: ΕΚΤΑΚΤΟ: Βέτο Ερντογάν σε Σουηδία και Φινλανδία – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα