Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ | Πληροφορίες για κλιμάκωση εχθροπραξιών και στο Αρτσάχ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μάχες σημειώθηκαν ξανά μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, αυτή τη φορά στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Σύμφωνα με το Zartonk media που επικαλείται τοπικές πηγές, οι Αζέροι το πρωί της Πέμπτης έριξαν βολές όλμων στοχεύοντας αρμένικα χωριά και συγκεκριμένα προς τα χωριά Karmir Shuka και Khnushinak στην περιοχή Martuni και στο χωριό Khramort στην περιοχή Askeran.

Γυναίκες και παιδιά απομακρύνθηκαν από τις συγκεκριμένες περιοχές λόγω ανησυχιών για μεγαλύτερη επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν καθώς οι Αζέροι έχουν συσσωρεύσει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στις περιοχές αυτές.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν ξαναβομβαρδίσει οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν τα συγκεκριμένα χωριά με όλμους 60 χιλ. ενώ σήμερα οι πληροφορίες από την πλευρά των Αρμενίων κάνουν λόγο για χρήση ισχυρότερων όλμων 120 χιλ.

https://twitter.com/ANCofGR/status/1501637124440748034

Ακόμα, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος αναφέρει ότι από τις 8 Μαρτίου έχει υποστεί δολιοφθορά ο αγωγός φυσικού αερίου από την Αρμενία προς το Αρτσάχ κοντά στη θέση που ελέγχεται από το Αζερμπαϊτζάν, αφήνοντας ολόκληρο τον πληθυσμό της Δημοκρατίας του Αρτσάχ χωρίς αέριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προσπάθεια Ερντογάν για διάλυση ενεργειακών σχεδιασμών σε Αν.Μεσόγειο – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα