Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για μάχη πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ με σκάφη των Χούθι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ισραηλινές και ιρανικές πηγές μέσων ενημέρωσης ανέφεραν το βράδυ της Δευτέρας ένα πιθανό σημαντικό περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με αυτές τις ανεπιβεβαιωτές προς το παρόν αναφορές, οι αντάρτες Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο (πιθανότατα αντιτορπιλικό), οδηγώντας σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών καθώς ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται να το έχουν αρνηθεί οι Χούθι σε Αραβικό ΜΜΕ.

Ο ιστότοπος της ισραηλινής εφημερίδας Maariv έδωσε και αυτός πληροφορίες για αυτό το περιστατικό. Ανέφερε ότι οι ναυτικές δυνάμεις των Χούθι που εδρεύουν στην Υεμένη ξεκίνησαν επίθεση απευθείας κατά Αμερικανικού Πολεμικού πλοίου. Αυτή η ενέργεια, εάν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη κλιμάκωση των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην περιοχή και έρχεται αμέσως μετά την καταστροφή τριών σκαφών των Χούθι χθες από το Αμερικανικό Ναυτικό.

Η αναφορά από το Maariv ανέφερε επίσης ότι μετά την επίθεση, υπήρξε έντονη ανταλλαγή πυρών με εκρήξεις να ακούγονται στις γύρω περιοχές. Τις πληροφορίες αναμεταδίδει επίσης το SkyNews Arabia.

Προσθέτοντας στις αναφορές για το περιστατικό, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, επικαλούμενο πηγές από την Υεμένη, ανέφερε ότι υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις και εκρήξεις μεταξύ σκαφών των Χούθι και αμερικανικού πολεμικού πλοίου. Πηγή των Χούθι πάντως σύμφωνα με το Al Jazeera αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με Αμερικανικό πλοίο τις προηγούμενες ώρες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι αναφορές είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτες. Η κατάσταση εξελίσσεται και απαιτούνται περαιτέρω λεπτομέρειες για την πλήρη κατανόηση της φύσης του περιστατικού εν αναμονή επίσημων δηλώσεων. Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες και αν επιβεβαιωθεί θα επανέλθουμε με νέο άρθρο.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα