ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραλίγο πλήρους κλίμακας πόλεμος μεταξύ Ιράν και Αφγανιστάν

Photo by Mohammad rafiee movahed (Tansimnews)

Σήμερα το απόγευμα ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των ιρανικών συνοριακών δυνάμεων και των ταλιμπάν στην περιοχή Sheghalak κοντά στην επαρχία Νιμρόζ σύμφωνα με το Ιρανικό site Tansimnews.

Η παρεξήγηση που παραλίγο να ξεκινήσει πλήρους κλίμακας πόλεμο στην περιοχή έγινε όταν Ιρανοί αγρότες πέρασαν τα τείχη που έχει σηκώσει το Ιράν στα σύνορα Ιράν και Αφγανιστάν για την αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης αλλα αν και βρίσκονταν εντός των συνόρων του Ιράν, οι μαχητές των Ταλιμπάν υπέθεσαν οτι πρόκειται για εισβολή.

Οι Ταλιμπάν άνοιξαν αμέσως πυρ στους αγρότες και Ιρανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή ενισχυμένες απο δύο ταξιαρχίες ξεκίνησαν σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών με τους Ταλιμπάν.

Ιρανός αξιωματούχος που μίλησε στο Tansimnews τόνισε ότι η είδηση πως οι ταλιμπάν κατέλαβαν ιρανικές συνοριακες θέσεις βασίστηκε σε fake news και σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στις πρώτες στιγμές της σύγκρουσης.

Ο αξιωματούχος τόνισε οτι οι συγκρούσεις τώρα εχουν σταματήσει και υπάρχει επικοινωνία μεταξύ Ταλιμπάν και Ιρανών για να λυθεί η παρεξήγηση. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες απο τις μάχες.

NEMESISHD.GR – Με πληροφορίες απο Tansimnews – Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου απο αλλα media χωρίς σχετική άδεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version