Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε σε Ρώσους νομοθέτες, υπουργούς και άλλους ανώτερους αξιωματούχους την Τετάρτη, με την προσοχή να επικεντρώνεται φέτος κυρίως στην εγχώρια πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής πολιτικής και της οικονομίας.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα παραιτηθεί.

Μιλώντας στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο λόγος του Πούτιν περιγράφει ορισμένες “θεμελιώδεις αλλαγές” στο σύνταγμα της Ρωσίας.

“Αυτές οι αλλαγές, όταν θα υιοθετηθούν, και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει μετά από συζητήσεις, όπως είπε ο Πούτιν, θα φέρουν σημαντικές αλλαγές όχι μόνο σε ορισμένα άρθρα του Συντάγματος αλλά και στην ισορροπία εξουσίας στο σύνολό της”, είπε ο Μεντβέντεφ.

Οι αλλαγές που περιέγραψε ο πρόεδρος θα ισχύουν για το “εκτελεστικό τμήμα, τον νομοθετικό και τον δικαστικό κλάδο”, συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

“Σε αυτό το πλαίσιο, είναι προφανές ότι εμείς, ως κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα πρέπει να παρέχουμε στον πρόεδρο της χώρας μας την ευκαιρία να λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις γι ‘αυτό. Και υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύω ότι είναι σωστό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 117 του Συντάγματος, η ρωσική κυβέρνηση στη σημερινή της σύνθεση θα πρέπει να παραιτηθεί”, ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μεντβέντεφ για το έργο του και παρότρυνε τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο να συνεχίσουν το έργο τους μέχρι να μπορέσει να δημιουργηθεί μια νέα κυβέρνηση.

Μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο Μεντβέντεφ αναμένεται να αναλάβει τη νέα θέση του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. Ο Μεντβέντεφ συμφώνησε να αναλάβει το νέο ρόλο.

Ο Πιότρ Τολστόι, ο αναπληρωτής ομιλητής της ρωσικής κατώτερης βουλής, δήλωσε ότι η παραίτηση της κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων που περιγράφει ο Πούτιν.

“Όσον αφορά την υλοποίηση, είμαι σχεδόν 100% βέβαιος ότι οι σημερινές σημαντικές αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τις πρωτοβουλίες, διότι το μήνυμα του προέδρου είναι μια άμεση έκκληση σε όλους τους κλάδους της εξουσίας και όλοι θα εργαστούμε για την εφαρμογή του το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο ανώτερος νομοθέτης.

Ομιλία του Πούτιν στους νομοθέτες

Νωρίτερα την Τετάρτη στην ομιλία του προς τους νομοθέτες, ο Πούτιν παρουσίασε μια σειρά προτεινόμενων αλλαγών στο σύνταγμα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων νέων ορίων στις εξουσίες διορισμού του προέδρου. Αυτό περιλαμβάνει αυξημένες αρμοδιότητες στο κοινοβούλιο της χώρας για το διορισμό μελών της κυβέρνησης και μειωμένες εξουσίες για τον πρόεδρο στο να απορρίπτει τους υποψηφίους. Ο Πούτιν πρότεινε επίσης να απαγορευτούν στους ανώτερους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των νομοθέτων, των κυβερνόντων, του πρωθυπουργού και άλλων, να μπορούν να κατέχουν άδειες διπλής υπηκοότητας και ξένης διαμονής. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν επίσης αλλαγές που διευκρινίζουν ότι οι ρωσικοί νόμοι έχουν προτεραιότητα έναντι των διεθνών νόμων σε περιπτώσεις που αντιβαίνουν στη ρωσική νομοθεσία.

Ο Πούτιν επέλεξε τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη θέση του πρωθυπουργού τον Μάιο του 2012 και τον επαναδιόρισε το 2018 μετά την έναρξη της τέταρτης προεδρικής του θητείας. Ο Μεντβέντεφ υπηρέτησε ως πρόεδρος της Ρωσίας μεταξύ 2008 και 2012, ενώ ο Πούτιν υπηρετούσε τότε ως πρωθυπουργός.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

Η Δέσποινα Βανδή δέχτηκε τα τουρκικά «πυρά» επειδή έπραξε το αυτονόητο

Την προγραμματισμένη συναυλία της στο Τσεσμέ της Τουρκίας ακύρωσε...

Αντιναύαρχος ε.α. Δρ Στυλιανός Πολίτης: Σχόλιο για το επεισόδιο της Ζουράφας

Γράφει ο Αντιναύαρχος ε.α. Δρ Στυλιανός Πολίτης - Αν...

Διαβάστε επίσης

M48A5 MOLF: Η ιστορία του και οι δυνατότητες του

Τα M48 Patton είναι από τα πιο διαδομένα άρματα...

RAFALE ΜΕ METEOR: Ο Φονιάς των Τουρκικών F16

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Ελληνικών Rafale στην έκδοση F3-R,...

Rafael TopLite EOS: Το «μάτι» των Spike NLOS και ιδέες για την περαιτέρω αξιοποίηση

Έχουμε κάνει εκτενή αναφορά στις δυνατότητες κρούσης του συστήματος...

F35 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ RAFALE – Η Ελλάδα θέλει και τα δύο μαχητικά

Η Πολεμική Αεροπορία θέλει αδιευκρίνιστο αριθμό F-35 συμφωνά με πληροφορίες απο προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις με την παραγγελια να ξεκινάει την στιγμη που θα αρχισουν να προσγειώνονται μαζικά τα νεα F16 Viper της ΠΑ.

Σύστημα RAM (Rolling Airframe Missile): Η τελευταία άμυνα του στόλου

Το RIM-116 Rolling Airframe Missile, ή RAM για συντομία,...

Κάλυψη κενών με ραντάρ επί μικρών οχημάτων

Αυτή την στιγμή ο κορεσμός της άμυνας του αντιπάλου...

MILAN: Το γαλλικό αντιαρματικό σύστημα του Ελληνικού Στρατού

Ένα από τα πιο σημαντικά αντιαρματικά συστήματα πάνω στα...

ASMP (Air-sol moyenne portée): Το γαλλικό πυρηνικό «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης»

Το σημερινό άρθρο της στήλης μας «Αεροπορική Τρίτη» θα...

Εξελίξεις