Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Προειδοποίηση αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Να μην ταξιδέψουν στην Ουκρανία συνιστά η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο στους πολίτες των ΗΠΑ λόγω των αυξημένων εντάσεων με τη Ρωσία, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Η πρεσβεία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες ότι «οι συνθήκες ασφαλείας ενδέχεται να αλλάξουν με ελάχιστη ή καθόλου ειδοποίηση».

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχίζει να συμβουλεύει τους πολίτες των ΗΠΑ να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στην Ουκρανία λόγω των αυξημένων απειλών από τη Ρωσία.

Όσον αφορά τις αναφορές για περαιτέρω ασυνήθιστη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και στην κατεχόμενη Κριμαία συνεχίζονται και υπενθυμίζεται στους πολίτες των ΗΠΑ ότι οι συνθήκες ασφαλείας ενδέχεται να αλλάξουν με ελάχιστη ή καθόλου ειδοποίηση.

Οι πολίτες των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι περαιτέρω ρωσική στρατιωτική δράση οπουδήποτε στην Ουκρανία θα επηρεάσει σοβαρά την ικανότητα της Πρεσβείας των ΗΠΑ να παρέχει προξενικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας σε πολίτες των ΗΠΑ κατά την αναχώρηση από τη χώρααναφέρει στην ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στη Γενεύη με κύριο θέμα την κατάσταση στην Ουκρανία. Την Τετάρτη η Ρωσία είχε συνομιλίες με το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και την Πέμπτη αναμένεται σύνοδος του ΟΑΣΕ. Δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς ειπώθηκε στις συνομιλίες της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αλλά κρίνοντας από την ταξιδιωτική προειδοποίηση των Αμερικανών, μάλλον οι συζητήσεις δεν έγιναν στο καλύτερο δυνατό κλίμα.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα