ΕΚΤΑΚΤΟ: ΜΑΧΗ με απώλειες και ΑΠΕΙΛΕΣ για πόλεμο στην Αρμενία

Ένας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε την Τετάρτη σε ανταλλαγή πυρών στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Το αρμενικό υπουργείο δήλωσε ότι ο στρατιώτης σκοτώθηκε όταν οι δυνάμεις των Αζέρων άνοιξαν πυρ κατά Αρμένιων στρατιωτών οι οποίοι επιχείρησαν να αποτρέψουν το Αζερμπαϊτζάν να πραγματοποιήσει οχυρωματικά έργα στα σύνορα κοντά στην περιοχή του Ναχιτσεβάν.

Η Αρμενία αναφέρει ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν είχε επίσης απώλειες και προειδοποιεί ότι για τυχόν κλιμακωση θα φέρει την ευθύνη το Αζερμπαϊτζάν.

“Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας καταδικάζει απερίφραστα αυτή την πρόκληση από πλευράς του Αζερμπαϊτζάν και προειδοποιεί ότι θα απαντήσει σκληρά. Η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν φέρει την πλήρη ευθύνη για την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης” αναφέρει δήλωση της Αρμενίας.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι οι αρμενικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των αζέρικων θέσεων, και ότι ένας Αζέρος στρατιώτης τραυματίστηκε.

Οι σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας είναι ακόμα τεταμένες μετά από τον πόλεμο του περασμένου έτους για την περιοχή του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθεί η Αρμενία και να χάσει μέρος των εδαφών.

Share