Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΛΙΒΥΗ | Η Τουρκία δέχτηκε να αποσύρει τα στρατεύματά της

ΕΚΤΑΚΤΟ ΛΙΒΥΗ | Η Τουρκία δέχτηκε να αποσύρει τα στρατεύματά της

0
ΕΚΤΑΚΤΟ
Photo by President.az

Σύμφωνα με το λιβυκό ειδησεογραφικό site Libya Review, το Σάββατο, ο αντιστράτηγος Faraj Al-Sawa, μέλος της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής (JMC) της Λιβύης 5+5, δήλωσε ότι η Τουρκία αποδέχτηκε το αίτημα να αποσύρει τις δυνάμεις και τους μισθοφόρους της από τη Λιβύη. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι ξένες δυνάμεις θα αποσυρθούν ταυτόχρονα.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik δήλωσε ότι «Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, η JMC ζήτησε από την τουρκική πλευρά την απόσυρση των μισθοφόρων της, σύμφωνα με το σχέδιο που έχουμε θέσει για την επίτευξη της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης».

Πέρυσι, η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) μεσολάβησε με πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών της Λιβύης, οι οποίες κατέληξαν στη δημιουργία της JMC. Τον Οκτώβριο, η επιτροπή υποστήριξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη χώρα.

Τον Αύγουστο, τα έθνη που συνορεύουν με τη Λιβύη είχαν συνάντηση για να συντονίσουν την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα. Η διήμερη σύσκεψη προέτρεψε επίσης τα λιβυκά κόμματα να τηρήσουν το πολιτικό σχέδιο που πέρυσι έβαλε τέλος στις συγκρούσεις και όρισε τον Δεκέμβριο ως ημερομηνία για τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!
– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Exit mobile version