Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ | Η Γαλλία έτοιμη να ενισχύσει με όπλα την Αρμενία: Τι δήλωσε η Γαλλίδα ΥΠΕΞ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια σημαντική κίνηση, η Γαλλία επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να προμηθεύσει με στρατιωτικό εξοπλισμό την Αρμενία. Την ανακοίνωση έκανε η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά (Catherine Colonna), σήμερα κατά την επίσκεψή της στην Αρμενία. Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω πρόσφατων συγκρούσεων στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ).

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αρμένιο ομόλογό της, Ararat Mirzoyan, στο Ερεβάν, η Colonna δήλωσε: «Η Γαλλία είναι έτοιμη για τη σύναψη μελλοντικών συμβάσεων με την Αρμενία που θα επιτρέψουν την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αρμενία, ώστε να μπορεί να διασφαλίσει την άμυνά της” “Δεν μπορώ να δώσω πολλές λεπτομέρειες. Αν πρέπει να προχωρήσω λίγο παραπέρα, να ξέρετε ότι υπάρχουν πράγματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ της Αρμενίας και της Γαλλίας και είναι σε εξέλιξη”, είπε η Κατρίν Κολονά.

«Μπορείτε να βασιστείτε στη συνεχή υποστήριξή μας – Με τιμά που η χώρα μας είναι ο πιο κοντινός, και ίσως ο πιο πιστός, φίλος σας», είπε στους δημοσιογράφους η Γαλλίδα ΥΠΕΞ.

Παράλληλα η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), ανακοίνωσε την νέα παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αρμενία κατά την διάρκεια συνάντησης με την Υπουργό Υγείας της Αρμενίας, Anahit Avanesyan.

Ενώ οι λεπτομέρειες του στρατιωτικού εξοπλισμού και το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση παραμένουν κρυφά, η δέσμευση από τη Γαλλία να βοηθήσει την Αρμενία άμεσα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάνε οι Αρμένιοι.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα