Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Γεωργία υπογράφει αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να υπογράψει η Γεωργία την Πέμπτη.

«Η κυβέρνηση της Γεωργίας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Irakli Gharibashvili, προετοιμάζει ήδη μια αίτηση για την υποψηφιότητα προς ένταξη στην ΕΕ, η οποία θα υποβληθεί επίσημα στην ΕΕ εκ μέρους της γεωργιανής κυβέρνησης αύριο», είπε ο Irakli Kobakhidze, επικεφαλής του κυβερνόντος κόμματος της χώρας στη διάρκεια ενημέρωσης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος την Τετάρτη το απόγευμα.

Η κίνηση της Γεωργίας έρχεται αμέσως μετά την απόφαση της Ουκρανίας να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ τη Δευτέρα, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Αν και η κυβέρνηση σχεδίαζε να υποβάλει αίτημα ένταξης το 2024 δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από την αντιπολίτευση και χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώνονται έξω από το κοινοβούλιο με κύρια αιτήματα να βοηθήσουν την Ουκρανία και να ενταχθούν άμεσα στην ΕΕ.

Κατά την ενημέρωση, ο Kobakhidze επέκρινε επίσης την ουκρανική κυβέρνηση για την ανάκληση του πρεσβευτή της στη Γεωργία την Τρίτη. Για την ανάκληση του πρέσβη ο Πρόεδρος Ζελένσκι επικαλέστηκε την «ανήθικη στάση» της γεωργιανής κυβέρνησης όσον αφορά τις κυρώσεις, καθώς και το μπλοκάρισμα μιας πτήσης που είχε προγραμματιστεί να μεταφέρει Γεωργιανούς εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Θα πέσουν πυρηνικά στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε ο Λαβρόφ – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Δεκάδες απώλειες για την Ρωσία από φονικό χτύπημα 4 Ουκρανικών ATACMS

Πρόσφατα πλάνα από drone αποκάλυψαν μια φονική πυραυλική επίθεση...

Διαβάστε ακόμα