Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΟ | Εξηγήσεις απαίτησε ο Δένδιας από τους Ισπανούς – Έρχεται άμεσα...

ΕΚΤΑΚΤΟ | Εξηγήσεις απαίτησε ο Δένδιας από τους Ισπανούς – Έρχεται άμεσα ο Ισπανός ΥΠΕΞ

Πηγή Φωτογραφίας: Υπουργείο Εξωτερικών

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του José Manuel Albares.

Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός Υπουργός Εξωτερικών έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το μεσημέρι σε δηλώσεις στον Τύπο μετά από συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Jean Yves Le Drian, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, άφησε αιχμές κατά της ισπανικής πολιτικής.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκλε μεταξύ άλλων στην αμυντική συμφωνία Γαλλίας – Ελλάδας λέγοντας πως η Γαλλία πουλάει οπλικά συστήματα σε μία χώρα που προωθεί την περιφερειακή σταθερότητα, και όχι σε μια χώρα που απειλεί άλλα κράτη με πόλεμο και αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή, υποδεικνύοντας βέβαια τη συνεργασία Ισπανίας – Τουρκίας.

“Η Ελλάδα, βεβαίως, προμηθεύεται από τη Γαλλία αμυντικό εξοπλισμό. Και η Γαλλία προμηθεύει την Ελλάδα γιατί η Ελλάδα είναι μία χώρα που προωθεί την περιφερειακή σταθερότητα. Και θα μου επιτρέψετε να πω πολύ καθαρά ότι θα ευχόμασταν και άλλα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθούσαν το παράδειγμα της Γαλλίας.

Και να μην εξόπλιζαν χώρες που απειλούν με πόλεμο άλλες χώρες, και ιδίως χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και που αποσταθεροποιούν με τη συμπεριφορά τους και την πρακτική τους την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και, βέβαια, χώρες που δεν αποδέχονται το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, ήτοι την UNCLOS και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, καίτοι είναι υποψήφιες χώρες να ενταχθούν στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, την Ευρωπαϊκή Ένωση.” δήλωσε συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Exit mobile version