Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση του Ιράν εναντίον Πακιστάν, Ιράκ και Συρίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τεχεράνη, Ιράν – Βαλλιστικές επιθέσεις εναντίον πολλών κρατών έχει εξαπολύσει το Ιράν εντός 24 ωρών. Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα δεκαεννιά ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι και drones χτύπησαν στην περιοχή Πράσινο Βουνό της επαρχίας Μπαλοχιστάν του Πακιστάν κοντά στην πόλη Παντζούρ.

Σύμφωνα με το ημικρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο του Ιράν Tasnim, η επίθεση είχε στόχο δύο αρχηγεία της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Jaish al-Zaq (Jaish Al-Adl) τα οποία και κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Το Ιράν ισχυρίζεται πως η οργάνωση υποστηρίζεται από το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ζημιές και απώλειες μεταξύ πολιτών ή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Έκτακτο: Επίθεση του Ιράν εναντίον Πακιστάν, Ιράκ και Συρίας
By Tasnim News Agency, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=119789811

Νωρίτερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) έπληξε με βαλλιστικούς πυραύλους το Ιράκ και τη Συρία, στοχεύοντας όπως ανακοίνωσε, βάση της Ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ στην πόλη Ερμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν και θέσεις του Daesh (ISIS) στη Συρία.

Το Ιράν αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις έγιναν ως αντίποινα για την εξουδετέρωση αξιωματούχων του Ιράν και του Άξονα Αντίστασης και για το χτύπημα στο Κερμάν στις 3 Ιανουαρίου που κόστισε τις ζωές δεκάδων Ιρανών πολιτών στη διάρκεια μεγάλης συγκέντρωσης στη μνήμη του Κασέμ Σολεϊμανί.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα