Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιτυχής δοκιμή ρίψης JASSM από C-130

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πρωτοτυπία από τις ΗΠΑ

Ως μέρος της άσκησης ATREUS η Διοίκηση Ειδικών Αποστολών των ΗΠΑ στην Ευρώπη (U.S. Special Operations Command Europe) έγινε πρώτη ρίψη JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile) από C-130.

Πιο συγκεκριμένα, 4 βλήματα σε ένα κοντέινερ-παλέτα αφέθηκαν από τον χώρο μεταφοράς φορτίου ενός C-130. Το σύστημα ονομάζεται Rapid Dragon με σκοπό να καταστήσει τα C-130 και τα C-17 “βομβαρδιστικά τσέπης” χωρίς να είναι αναγκαία οποιαδήποτε τροποποίηση του ίδιου του αεροσκάφους.

Τρομερή δυνατότητα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιτυχής δοκιμή ρίψης JASSM από C-130 - NEMESIS HD
PHOTO: SCREENSHOT FROM US DOD VIDEO

Οι ΗΠΑ με τα B-2 Spirit, τα B-1B Lancer, τα B-52 και τα επερχόμενα B-21 Raider θεωρείται κορυφαία σε ότι έχει να κάνει με τον βομβαρδισμό μέσω αεροσκαφών.

Σκεφτείτε τώρα την διαφορά που θα κάνουν τα πολυάριθμα μεταγωγικά τους “φορτωμένα” με βλήματα JASSM (Rapid Dragon), και JASSM-ER αν πιστοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον Dr. Dean Evans, τον επικεφαλής του προγράμματος, χρειάστηκαν 24 μήνες για να φτάσει το πρόγραμμα από ένα “σχέδιο στο χαρτί” στο σημείο να γίνει ζωντανή βολή στο πεδίο. Ενώ το πρόγραμμα ως ιδέα είχε συλληφθεί πριν από 3 χρόνια.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα