Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ | Μπαράζ εξουδετερώσεων ανώτατων διοικητών της Χεζμπολάχ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Νέα αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησε το Ισραήλ σήμερα στον Λίβανο σκοτώνοντας τον Αλί Χουσεΐν Μπαρτζί, ανώτατο διοικητή των εναέριων δυνάμεων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Η εξουδετέρωση του Μπαρτζί αποτελεί μία από τις πολλές παρόμοιες επιχειρήσεις που έχει εκτελέσει το Ισραήλ εναντίον αξιωματούχων της Χεζμπολάχ και της Χαμάς.

Ο Μπαρτζί, ήταν υπεύθυνος για την ενορχήστρωση πολλών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο Ισραήλ. Μεταξύ των επιθέσεων που έχει εξαπολύσει η Χεζμπολάχ υπό την διοίκηση του Μπαρτζί ήταν και ένα πρόσφατο πλήγμα στο Αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης του IDF στο Σαφέντ.

Όπως ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, τη Δευτέρα οι δυνάμεις του IDF επιτέθηκαν και σκότωσαν τον Wissam al-Tawil, ανώτατο διοικητή της επίλεκτης δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ, ενώ ταξίδευε με το αυτοκίνητό του προς την Ιερουσαλήμ.

Η επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων κατά του Μπαρτζί έλαβε χώρα στην πόλη Χιρμπέτ Σελμ, μόλις 5 χιλιόμετρα από το σημείο της χθεσινής επίθεσης και μάλιστα λίγη ώρα πριν από την κηδεία του al-Tawil.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα