Κυβερνητική σύσκεψη για το ενδεχόμενο μαζικής εισροής προσφύγων

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κυβερνητικός μηχανισμός για το ενδεχόμενο μαζικής εισροής προσφύγων, μετά τις τελευταίες απειλές της Άγκυρας ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη, ώστε να διοχετευθούν εκεί οι Σύροι πρόσφυγες που περνούν στο έδαφός της μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τις προσφυγικές ροές που προκύπτουν από αυτές.

«Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», ανέφεραν το πρωί της Παρασκευής κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ετοιμάζεται να μεταβεί στον Έβρο, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μεταβαίνει στη Μυτιλήνη.

- Advertisement -

Την Παρασκευή μια ομάδα προσφύγων, που προερχόταν πιθανότατα από το Αϊβαλί, πέρασε στις Σκάλες Συκαμιάς, ενώ βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το πρωί δείχνουν περίπου 300 πρόσφυγες να περπατούν προς την Αδριανούπολη, με προορισμό τα ελληνικά σύνορα.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο IHA μεταδίδει ότι άλλοι 160 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στο Δικιλί, μεταξύ Αϊβαλιού και Σμύρνης, απέναντι από τη Μυτιλήνη.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR