Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Εκνευρισμός Τσαβούσογλου: «Εξαφάνισαν» την Τουρκία από χάρτη

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Παρεξήγηση φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μεταξύ Τουρκίας και Σκοπίων με αφορμή τον χάρτη-λογότυπο του Φόρουμ των Πρεσπών.

Στον χάρτη δεν είχε συμπεριληφθεί η Τουρκία παρά τη συμμετοχή της στο Φόρουμ, γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προχώρησε σε κίνηση διαμαρτηρίας.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος επρόκειτο να απευθυνθεί το βράδυ της Πέμπτης στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών που διεξάγεται στην Αχρίδα αποχώρησε από το σχετικό πάνελ χωρίς τελικά να μιλήσει.

Εκνευρισμός Τσαβούσογλου: «Εξαφάνισαν» την Τουρκία από χάρτη - NEMESIS HD
Photo by Mevlüt Çavuşoğlu (twitter)

Ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε πως ο Τσαβούσογλου αποχώρησε από το πάνελ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η χώρα του δεν συμπεριλαμβανόταν στο λογότυπο/χάρτη της διοργάνωσης.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποχώρησε μόνο από το πάνελ, αλλά συνέχισε τις επαφές του στο πλαίσιο του Φόρουμ. Ως τώρα δεν έχουν τοποθετηθεί για το περιστατικό ούτε η διοργάνωση του Φόρουμ, ούτε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο Χαρδαλιά και Αρχηγού ΓΕΑ (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα