Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκνευρισμός Τσαβούσογλου: «Εξαφάνισαν» την Τουρκία από χάρτη

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Παρεξήγηση φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μεταξύ Τουρκίας και Σκοπίων με αφορμή τον χάρτη-λογότυπο του Φόρουμ των Πρεσπών.

Στον χάρτη δεν είχε συμπεριληφθεί η Τουρκία παρά τη συμμετοχή της στο Φόρουμ, γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προχώρησε σε κίνηση διαμαρτηρίας.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος επρόκειτο να απευθυνθεί το βράδυ της Πέμπτης στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών που διεξάγεται στην Αχρίδα αποχώρησε από το σχετικό πάνελ χωρίς τελικά να μιλήσει.

Εκνευρισμός Τσαβούσογλου: «Εξαφάνισαν» την Τουρκία από χάρτη - NEMESIS HD
Photo by Mevlüt Çavuşoğlu (twitter)

Ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε πως ο Τσαβούσογλου αποχώρησε από το πάνελ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η χώρα του δεν συμπεριλαμβανόταν στο λογότυπο/χάρτη της διοργάνωσης.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποχώρησε μόνο από το πάνελ, αλλά συνέχισε τις επαφές του στο πλαίσιο του Φόρουμ. Ως τώρα δεν έχουν τοποθετηθεί για το περιστατικό ούτε η διοργάνωση του Φόρουμ, ούτε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο Χαρδαλιά και Αρχηγού ΓΕΑ (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα