Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στον Έβρο αλλά και στα μικρασιατικά παράλια μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, αφού μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δρόμοι γύρω από την Αδριανούπολη που οδηγούν στα σύνορα είναι γεμάτοι από μετανάστες κάθε ηλικίας.

Όλοι σπεύδουν να επωφεληθούν από το άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας, απόφαση που ελήφθη τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν ο τουρκικός στρατός στο Ιντλίμπ κατέγραψε σημαντικές απώλειες με δεκάδες νεκρούς και δεκάδες σοβαρά τραυματίες από βομβαρδισμό των συριακών δυνάμεων, αλλά και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή, ένταση επικρατεί στις Καστανιές του Έβρου καθώς περίπου 500 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές που προσπαθούν να περάσουν από το τουρκικό έδαφος στην Ελλάδα. Στο φυλάκιο έχουν παραταχθεί στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αναχαιτίσουν την είσοδο των αλλοδαπών.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα